Principia (hrvatski)

Komiteti za Slobodu

Komiteti za Slobodu bore se za principe slobodne kulture i nastoje ih razviti u civilnom društvu. To je federacija političko-kulturnog društva, koje su otvorene svima onima koij žele potvrditi njihovu pripadnost idealima slobode i demokracije.

Komiteti su protiv svake forme autoritarizma i etatizma.

Suprostavljaju se centralizmu, kolektivizmu i političkim i sindikalnim birokracijama. Bore se za slobodu tržista, reformu državnih institucija, demokratizaciju vlasti, neovisnost kulture. Podržavaju principe slobode koji su pridonjeli rušenju berlinskog zida u 1989, i bore se protiv starih i novih režima.

Predsjednički Komitet sastavljen je od 150 intelektualaca, umjetnika i poduzetnika koji garantiraju moralne, kulturne i političke principe ovog pokreta.

Lokalni Komiteti organiziraju sastanke, kulturne manifestacije itd. Svaki komitet je samostalan u organizaciji i odlukama, izuzev principa komiteta koji su zajednički. Mogu samostalno donositi odluke ili u dogovoru sa drugim komitetima.

Da bi se stvorio novi komitet potreban je minimalni broj od 9 članova izmedju kojih se bira jedan Predsjedink i jedan Doglasnik.

Svaka aktivnost je dobrovoljna. Najmanje jedanput godišnje Predsjednički Komitet i Lokalni Komiteti organiziraju Generalni Sastanak da bi se zajednički odlučile političke i kulturne akcije.